Top
+90 532 341 4277
Ankara Boşanma Avukatı-halilkaanemektar.av.tr

Ankara Boşanma Avukatı-halilkaanemektar.av.tr

2022-04-19 16:23:14

Ankara Boşanma Avukatı Anlaşmalı Boşanma

Ankara boşanma avukatı arayışınızda aklınıza gelen soru işaretlerine sizler için bu içerikte yanıt vermeye çalışacağız. Ehil hukuk olarak sizlere en doğru ve anlamlı şekilde bilgilendirme amacı içerisindeyiz.

Anlaşmalı boşanma, boşanma davası türleri arasında yer alır. Hızlı ve kısa sürede boşanmanın tamamlanması açısından anlaşmalı boşanma davası açılması önemlidir. Taraflar evlilik birliğini ortak bir karar ile bitirebilir. Bu durumda boşanma dışındaki tüm huşularda anlaşma sağlamaları gerekir. Bu hususlar;

  • Maddi manevi tazminat
  • Çocuk velayeti
  • Eşya paylaşımı
  • Nafaka şeklindedir.

Bu anlaşmaların sağlanması durumunda taraflar bir anlaşma protokolü hazırlayıp anlaşmalı boşanma dilekçesi ile ilgili mahkemeye başvurabilirler. Bu aşamada avukat danışma hizmetleri alınarak sürecin daha hızlı bir şekilde yürütülmesi sağlanabilir. Ankara boşanma avukatı davalarına bakacak olan ofisimizi arayarak bizlerden istediğiniz gibi bilgi sahibi olabilirsiniz.

Anlaşmalı boşanmada evlilik birliği tarafların ortak kararı ile sonlanır. Bu boşanma çeşidinde her iki tarafında boşanmak istemesi gerekir. Bunun yanında taraflar boşanmanın maddi ve manevi tüm yasal sonuçları ile alakalı anlaşma sağlarlar.

Ankara Boşanma Avukatı Çekişmeli Boşanma

 

            Çekişmeli boşanma davası; evlilik kadar olağan ama mutsuzluk, sancı, çalkantı ve belirsizliklerle dolu bir süreç. Hem verdiğiniz kararları sorguladığınız hem düzeninizi bozup yeni bir hayata başladığınız hem de yakınlarınız ile nahoş bir ilişkiye girdiğiniz bu süreçte avukat tercihinizi sadece teknik hukuk bilgisine göre değil, insanlığına, sizi dinlemesine, anlayışlı olup olmamasına göre seçmeniz gerekmektedir. Yaklaşık 3 yıl boyunca yol arkadaşlığı yapacağınız bu kişi bir yerde avukatınız (ankara boşanma avukatı) bir yerde sırdaşınız bir yerde psikoloğunuz olacak.

            Bu yazıda da naçizane yaşadığınız bu puslu ve belirsizlik dolu süreçte bir nebze olsun çekişmeli boşanma davası ile ilgili merak ettiğiniz temel sorulara cevap vermektir.

Çekişmeli boşanma davası içeriğimizi okumak için yazının üzerine tıklaya bilirsiniz.

Boşanma Davası Nasıl Açılır

 

“Boşanma davası nasıl açılır? Boşanma kakarı alan kişilerin araştırdığı bir sorudur. Bu soru sanırım Google’ ın arama konsoluna en çok yazılan sorulardan bir tanesi. Önerimiz alanında uzman ankara boşanma avukatı ile süreci yürütmeniz, Çünkü sorunuzun cevabı kendisi kadar sade ve kısa değil. Şöyle ki; çekişmeli boşanma davası nasıl açılır? Sorusunun cevabı adım adım şu şekil ilerlemektedir.

  1. Taraflardan birinin ya da tarafların birlikte yaşadığı son yerleşim yerinin bulunduğu Aile Mahkemesine gidip (Aile Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemesi) bir dilekçe ile başvurmalısınız,
  2. Dava tevzi bürosundan açılır. Gerekli evrakların yanında peşin harç, gider avansı ve diğer açılış masraflarını vezneye yatırmak zorundasınız,
  3. Dava dilekçenizde boşanma gerekçelerinizi delilleri ile birlikte açıkça belirtmeniz gerekmektedir,
  4. Talep ve sonuç kısmına boşanma varsa diğer taleplerinizi (nafaka, maddi& manevi tazminat, velayet, ziynet eşyası vs) kısa ve anlaşılır bir biçimde yazmanız gerekmektedir.
  5. Boşanmanın dayanağı mutlaka belirtilmelidir. (Genel ve özel boşanma sebepleri. Örneğin zina ya da terk özel boşanma sebebidir)
  6. Yetki ve görev hususlarına dikkat etmeli, süresinde mutlaka mahkemeye delil dilekçesi sunulmalıdır.
  7. Tebligat adresleri, tc gibi çok sayıda Usul kurallarına dikkat edilmelidir. Eğer dilekçeniz usulen eksik ise mahkeme davanızı esas geçmeden reddedecektir. Usul her zaman esastan önce gelir.
  8. Çekişmeli boşanma davası gerekli evraklar atlanmamalıdır. Harç tamamlanmalı, dilekçenizde mutlaka kimlik fotokopiniz olmalı. Ancak dediğimiz gibi, boşanma davası çok boyutlu ve ayrıntılı bir dava olduğundan ankara boşanma avukatı ile çalışmanız en doğru yol olacaktır.
  9. Maddi durumu iyi olmayanlar, özellikle de şiddet mağduru kadınlar, Ankara barosu gelincik merkezine ya da Adalet Bakanlığı Adli Yardım hizmetlerine başvurarak ücretsiz avukat hizmeti talebinde bulunabilirler.

Anlaşmalı Boşanma Nasıl Gerçekleştirilir?

Anlaşmalı boşanma için Ankara boşanma avukatı hizmeti alınabilir. Boşanma davaları yöntem ve biçim bakımından farklı olabilir. Boşanma sürecinde tarafların çekişmeli ya da anlaşmalı boşanma davası açması mümkündür. Anlaşmalı boşanma 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nda belirtilen anlaşmalı boşanma şartlarının yerine getirilmesi ile sağlanır. Kanunun getirmiş olduğu anlaşmalı boşanma koşullarına uygun olmayanların bu şekilde boşanması mümkün değildir. Böyle bir durumda açılacak olan dava çekişmeli boşanma davası olur.

Anlaşmalı boşanma davasında bazı şartlar vardır.

  • Tarafların anlaşmalı boşanabilmesi için tarafların bir yıl kadar evli kalmaları gerekir. Bir yıldan az süren evliliklerde anlaşmalı boşanma davası ile boşanma mümkün olmaz.
  • Anlaşmalı boşanmalarda tarafların maddi ve manevi tüm yasal konularda uzlaşma sağlaması gerekir. Boşanma protokolü anlaşmalı boşanmalar için son derece önemlidir.
  • Anlaşmalı boşanmalarda iki tarafın da davaya katılması zorunludur. Hakim tarafları bizzat dinler. Protokol ile alakalı tüm şartlarda anlaştıklarını onaylayıp onaylamadıklarını sorar.

Ankara boşanma avukatı alanında danışmak istediğiniz her alanda en doğru şekilde sizlere destek olacak hukuk büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Anlaşmalı boşanma protokolü örneğisizler için hazırlamış olduğumuz sadece bir örnek niteliğinde olup tarafların somut durumlarına göre değişiklik gösterecektir. Bu sebeple taraflar anlaşmalı boşanmaya karar verdiğinde anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanması için Ankara boşanma avukatı hizmetinden yararlanması şiddetle tavsiye edilir.

Aksi halde sonrada taraflardan biri boşanma kararını istinafa götürebilir, protokolde geçen huşular için sonradan dava açabilir, ve anlaşmayı bozup olayı çekişmeli boşanmaya döndürebilir. Bunun için bir avukat vesilesi ile tarafların görüşmeleri yürütmesi, hem iki tarafında hakkını bilmesi hem de uzlaşı sağlamak için elzemdir. Bu yüzden sizin ile aşağıda paylaşılan birçok hususu eksik anlaşmalı boşanma protokolü örneği ile alıp kullanmanız hem zaman hem de daha çok para kaybetmenize sebep olacaktır.

Anlaşmalı boşanma protokol örneği nasıl olmalı?

TARAFLAR:

DAVACI        : AD SOYAD- TC KİMLİK NO

            Adres:

DAVALI         : AD SOYAD –TC: 500000000000

 

            Davacı tarafından ikame edilen anlaşmalı boşanma davasına esas teşkil etmek üzere taraflar arasında evlilik birliğinin TMK m.166/3 doğrultusunda BOŞANMA ile sonlandırılması ve söz konusu boşanmanın fer'ilerine yönelik hususların ayrıntılarına karar verdikleri işbu protokol tarafların ortak iradesi ile hiçbir baskı altında kalmadan hazırlanarak Sayın Mahkemeye sunulmuştur. Şöyle ki;

 

1-)BOŞANMA HUSUSU: Taraflar göstermiş oldukları tüm sabır ve gayrete rağmen evlilik birliğinin çekilmez hale gelmiş olması sebebiyle TMK m.166/3 kapsamında anlaşmalı BOŞANMAYI karşılıklı olarak kabul etmişlerdir.

 

2-)VELAYET HUSUSU: Tarafların işbu protokole konu evlilikten müşterek 1 adet çocukları anneye bırakılması konusunda karşılıklı olarak anlaşmaya varmışlardır.

 

3-)KİŞİSEL İLİŞKİ TESİSİ HUSUSU: Velayetin kendisinde bırakılmamasına karar verilen davacı AD SOYAD’ın, 04/05/2022 doğumlu müşterek çocuk AD SOYAD ile kişisel ilişki tesis etmek istemesi halinde;

 

- Müşterek çocuk ile baba arasında …………..sürelerinde kişisel ilişki kurulması konusunda taraflar karşılıklı anlaşmaya varmışlardır.

(NOT: kişisel ilişki en çok protokol iptal sebeplerinden biridir. Tarafların boşandıktan sonra birbirine en çok düşman olduğu husus burasıdır. Yukarıda nokta nokta olarak geçen kısmın Emsal Yargıtay kararlarına bakarak hazırlanması ve velayeti alamayan tarafın çocuğunu göreceği sınırların iyi belirlenmesi hayatınızı kurtaracaktır. Bunun için anlaşmalı boşanma protokolünü mutlaka ankara boşanma avukatı huzurunda hazırlamanız tavsiye edilir. )

 

4-)MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT HUSUSU: Taraflar işbu protokol neticesinde anlaşmalı boşanmaları ile birbirlerinden TMK m.174/1 kapsamında işbu protokol öncesi ve protokol sonrası herhangi bir maddi tazminat taleplerinin ve TMK m.174/2 kapsamında herhangi bir manevi tazminat taleplerinin olmadığı ve olmayacağı konusunda karşılıklı olarak anlaşmaya varmışlardır.(NOT: tazminatın neye karşılık olduğu ayrı ayrı belirtilmelidir. Şarta bağlanamaz. Bu husus için Ankara boşanma avukatıile Anlaşmalı BoşanmaProtokolü hazırlamanız tavsiye edilir.)

 

5-)NAFAKA HUSUSU:

 

Taraflar, karşılıklı olarak birbirlerinden herhangi bir nafaka talepleri bulunmadığı hususunda anlaşmaya varmışlardır.(NOT: Nafaka talebiniz varsa şarta bağlı olmamalı, artırım oranı iyi belirlenmeli, süresine dikkat edilmelidir. Protokolde nafaka için dikkat edilmesi gereken 5 den fazla ayrıntı mevcuttur. Aksi halde Yargıtay kararları ışığında, sonradan hakkınızda yeni bir nafaka davası açılabilir. Bu hususta ankara boşanma avukatı ile protokolün hazırlanması elzemdir.)

 

6-)ZİYNET EŞYALARI HUSUSU: Taraflar, işbu davada ve ileriye dönük olmak üzere ziynet eşyaları ile ilgili olarak talep ve dava haklarından feragat ettiklerini kabul ve taahhüt ettikleri hususunda anlaşmaya varmışlardır.(Not: Ziynet eşyaları tek tek yazılmalıdır. Düğünde takılan ziynet eşyalar erkeğe özgülenmemişse kadına aittir. Bu hususta itiraz olması halinde protokolünüz geçersiz olabilir. Ankara boşanma avukatı vesilesi ile protokolü hazırlamanız tavsiye edilir.)

 

7-)EŞYALAR HUSUSU                :

Taraflar, eşyalarını almışlardır. Başkaca birbirlerinden eşyalar hususunda talepleri olmadığını işbu davada ve ileriye dönük olmak üzere kabul ve taahhüt etmektedirler.

 

7-)MAL REJİMİNİN TASFİYESİ HUSUSU: Taraflar,

Evlilik birliği içinde ve evlilik birliği dışında edinmiş oldukları ister kişisel ister edinilmiş taşınır ve taşınmaz mallar konusunda birbirlerinden herhangi bir talep ve dava hakları olmadığı konusunda karşılıklı olarak anlaşmaya varmışlardır.(Not: düğün altınları değer artış payı ya da katılma alacağı olarak sayılıp kadın lehine fazladan hisse, pay ya da nakit hükmediliyorsa takıların güncel payları esas alınmalıdır. Ankara boşanma avukatı aracılığı ile bu protokolün hazırlanması tavsiye edilir.)

 

8-)DİĞER HUSUSLAR: Yargılama gideri, avukatlık ücreti gibi hususlar da protokol ile düzenlenebilir. Daha sonradan protokolün iptal olmaması ya da sırf hemen boşanmak için yapılan hataların sonradan pişman etmemesi için Yargıtay kararlarında sayılan ve emsal teşkil eden diğer özel şartlarında anlaşmalı boşanma protokolü içinde olması gerekmektedir. Bunun için mutlaka ankara boşanma avukatı ile çalışılması gerekir.

            8(Sekiz) ana maddeden oluşan işbu anlaşmalı boşanma protokolü tarafların kendi özgür ve hür iradeleri ile hazırlanarak, imza altına alınmıştır. Taraflar arasında anlaşmalı boşanmanın gerçekleşmemesi durumunda hiçbir hükmü bulunmamaktadır. 30.05.2022

 

 

DAVACI                                                                                                       DAVALI

AD-SOYAD                                                                                                AD-SOYAD

İMZA                                                                                                                İMZA

 

Anlaşmalı boşanma protokolü tarafların evlilik birliğini çekişmeli boşanma davasına oranla çok daha sancısız ve boşanmanın tüm sonuçları üzerinde karşılıklı anlaşmaya varmaları için öngörülen bir yöntemdir. Evlilik birliğinin sona erdirilebilmesi için bir boşanma davasının açılması şarttır. Boşanma davasının en kolay ve rahat bir biçimde gerçekleştirilmesi ise anlaşmalı boşanma davası ile mümkün olur. Anlaşmalı boşanma davası ile eşler kazan - kaybet hatta kimi zaman iki tarafı da tatmin etmeyen uzun yargılama sonucu kaybet - kaybet anlayışından ziyade kazan - kazan düşüncesiyle hareket ederek çekişmeli boşanma davasına nazaran daha hızlı ve problemsiz boşanabilirler.

Anlaşmalı boşanma için de yine çekişmeli boşanma da olduğu gibi mahkemeye bir anlaşmalı boşanma dilekçesi ve anlaşmalı boşanma protokolü ile başvuru yapılması gerekmektedir. Protokolün daha sonradan iptal olmaması, protokol şartların pazarlıkta elinizin kuvvetli olması için ankara boşanma avukatı aracılığı ile süreci yürütmenizi tavsiye ederiz.  Bunun için 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunundaki anlaşmalı boşanma şartlarının gerçekleşmesi gereklidir. Anlaşmalı boşanma davası ve anlaşmalı boşanma protokolü için gerekli şartların ne olduğuna değinmemiz gerekirse;

!!! AVUKATSIZ PROTOKOL, HER İKİ TARAFA DA KAYBETTİRİR!!!

Anlaşmalı Boşanma Davası Açmak için Ne Yapmak Gerekir?

Anlaşmalı boşanma davası ile ilgili bilgi almak için Avukatlık bürosu ile iletişime geçilebilir. Bu boşanma davaları tarafların kısa sürede boşanmasına olanak sağlar. Anlaşmalı boşanma davalarında anlaşmalı boşanma dilekçesi yazılmalı ve bununlar beraber yetkili ve görevli mahkemelere başvurulmalıdır.

Anlaşmalı boşanma davası açmak isteyen taraflar son 6 aydır ikamet ettikleri bölgede bulunan Aile mahkemelerinde boşanma davası açabilirler. Tarafların altı aydan daha uzun süredir farklı bölgelerde ikamet etmesi durumunda boşanma davası davalının bulunduğu ikamet bölgesinde açılmalıdır. Anlaşmalı boşanma davalarında tarafların itirazda bulunmaması durumunda kendilerinin belirledikleri bir Aile mahkemesinde de boşanma davası açmaları mümkündür.Boşanma avukatı Ankara arayışlarınızda sizlere destek olabilmek davalarınızda ve sorularınızda her zaman sizlerleyiz.

 

  1. Tarafların en az 1 yıllık evli olmaları,
  2. Davayı Kabul (Birlikte dava veya karşı tarafın açılan davayı kabul)
  3. Mahkeme huzurunda tarafların anlaşmalı boşanmaya yönelik iradelerinin açıklanması
  4. Yapılan anlaşmalı boşanma protokolü hâkim tarafından onaylanmalı(protokol kanunlara ve genel aykırı bir madde içermemeli)
Boşanma Dilekçesi Neden Önemlidir?

Boşanma dilekçesi anlaşmalı boşanmalar için önemlidir. Anlaşmalı boşanma davalarında tarafların evliliklerinde yaşadıkları sorunları belirtmeleri gerekmez. Tarafların bu süreçte doğru karar vermeli ve haklarının bilinci ile boşanma işlemini gerçekleştirmelidir.

Anlaşmalı boşanma davalarının dilekçeleri hazırlanırken bazı konulara dikkat edilmesi gerekir. Kişilerin dava dilekçeleri hazırlanırken profesyonel avukatlardan danışmanlık alması gerekir. Bu şekilde boşanma süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi de mümkün olur.

Boşanma dacası masrafları:

  1. Anlaşmalı boşanma davası açılış masrafı 2022 yılı için 631,05 Kr. Olarak belirlenmiştir. Ankara boşanma avukat aracılığı ile protokolün hazırlanması durumunda her iki tarafa eşit olarak bölünmesi, böylece külfetin paylaştırılması mümkündür.
  2. Çekişmeli boşanma davası açılış masrafı 2022 yılı için 631,05 Kr olarak belirlenmiştir. Ancak çekişmeli boşanma davası ferileri yönünde çeşitlilik gösterdiği için masraf kalemleri değişebilmektedir.

Boşanma davası masrafları hakkında bilgi sahibi olmak için yazıya tıklayarak makalemize gidebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

Boşanma için avukat ücreti ne kadar?

Boşanma davası masrafı için bilgi sahibi olmak isterseniz içeriğimiz de son kısımda bulunan (Boşanma Davası Masrafı) yazısına tıklayarak makalemize baka bilirsiniz.

Boşanma dilekçesi ücretleri ne kadar?

Boşanma dilekçesi ücretleri her yıl değir.

Yorumlar

Son makaleler

Destek alın : +90 532 341 4277