Uzaklaştırma kararı nasıl alınır? Uzaklaştırma kararı için başvurulacak merciler nelerdir?
Koruma kararı - Uzaklaştırma kararı maksimum 6 ay süre ile verilebilmektedir. Ancak koruma süresinin sona ermesi ile şiddet tehlikesi halen devam ediyorsa bu sürenin uzatılması yönünde bir başvuruda bulunulmasının önü açıktır.
Hakkında uzaklaştırma kararı - koruma kararı verilen taraf verilmiş olan bu karara rağmen hala şiddet (her türlü şiddeti kapsar)uygulamaya devam ediyorsa bu durumda mağdurun bir vekil vasıtasıyla ya da kendisi bizzat Aile Mahkemesine ihlal başvurusu yapmalıdır. İhlal başvurusu yapan mağdur bu şekilde şiddet gösteren kişinin de ceza almasını sağlayacaktır. İlk ihlalin cezası 3 GÜN, İkinci ihlalin cezası 20 GÜN ZORLAMA HAPSİDİR. Şiddet gösteren taraf için yapılan ihlal başvurusu ile İtiraza kabil olmayan tazyik hapsi gündeme gelecektir. Karşı taraf verilen bu kararı ihlal ediyorsa Ankara boşanma avukatı yaşadığınız bu ihlalin giderilmesi için sizlere yardımcı olacaktır.
Tedbir kararı verilmesi talebinde bulunacak taraf tüm bu önlemlerin alınmasını talep edebileceği gibi bu önlemlerden bir ya da birkaçını talepte bulunabilir. Tedbir kararı verilebilmesi için kolluk kuvvetlerine, cumhuriyet savcılığına ve aile mahkemesine başvuruda bulunulabilecektir. Ancak belirtmemiz gerekir ki uygulamada aile mahkemesine yapılan başvuruların çok daha hızlı sonuç verdiği bilinmektedir. Eğer şiddete uğruyor ya da şiddete uğrama tehlikesi altında iseniz Ankara boşanma avukatı hukuki desteği almanız ilerde oluşabilecek daha büyük kayıpların da önüne geçmeniz açısından sizlere yardımcı olacaktır.
Aşağıda örnek olması açısından hazırladığımız dilekçemiz vekil avukat aracılığıyla yapılan bir başvuru örneği olarak hazırlanmış ve siz değerli okuyucularımıza sunulmuştur.
Uzaklaştırma kararı nasıl alınır?(Uzaklaştırma kararı başvuru dilekçesi örneği)
ANKARA NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİNE 6284 SAYILI KANUN GEREĞİ KORUMA TALEPLİDİR.
TALEP EDEN : Ad- Soyadı, TC. Kimlik No, Adres VEKİLİ : Av. Halil Kaan EMEKTAR Ziyabey Cad. 1419. Sokak No:7/4 Balgat /Çankaya/ ANKARA
TALEP EDİLEN: Ad- Soyadı Adres KONU :6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereğince, gerekli koruma tedbirlerinin alınması talebimizin sunulmasından ibarettir.
AÇIKLAMALAR :
HUKUKİ NEDENLER : 2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu.
HUKUKİ DELİLLER : İkamesi caiz her türlü yasal delil.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle, gerek müvekkilimin gerekse müvekkilim ile birlikte yaşayan kimselerin güvenliğinin ve esenliğinin sağlanmasını teminen 6284 Sayılı Kanun uyarınca şiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmadığı nazara alınarak davalılar nezdinde;
1-6284 Sayılı Kanun’un 5/1-a maddesi uyarınca, müvekkilime karşı şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunulmamasına, 2-6284 Sayılı Kanun’un 5/1-c maddesi uyarınca ……..adresinde bulunan müvekkilimin ikamet ettiği binaya yaklaşılmamasına, 3-6284 Sayılı Kanun’un 5/1-d maddesi uyarınca, müvekkilimin yakınlarına ve tanıklara yaklaşılmamasına, 4-6284 Sayılı Kanun’un 5/1-e maddesi uyarınca, müvekkilimin eşyalarına verilmemesine, 5-6284 Sayılı Kanun’un 5/1-f maddesi uyarınca, iletişim araçlarıyla veya sair surette müvekkilimin rahatsız edilmemesine ve uygun görülecek başka tedbirlere, karar verilmesini vekaletentalep ederiz. (Tarih) TEDBİR TALEP EDEN VEKİLİ Av. Halil Kaan EMEKTAR |
cevap 1